SODA te Sint-Truiden

2014
België - Sint-Truiden
Architectenbureau Drieskens & Dubois
6.500 m²
  • Buitengevels
  • Plafonds
  • Binnenwanden
  • Vloeren

België - Sint-Truiden

Vlakbij het centrum van Sint-Truiden, in de Zoutstraat, bouwt Group SOM de prestigieuze Residentie "Soda", bestaande uit 22 volledig afgewerkte appartementen en 1 handelsruimte. In dit project werd ook veel aandacht besteed aan de brandveiligheid. Architectenbureau Drieskens & Dubois uit Hasselt koos Promat als partner voor het realiseren van de brandwerende constructies in dit gebouw.

De buitengevels werden bekleed met MASTERIMPACT®-RH (ca. 2500 m²) van 12 mm.  Deze platen zijn erg robuust en vochtbestendig.  Ze zullen afgewerkt worden met een gevelpleister.

Voor de plafonds werd een brandweerstand Rf 1h in beide richtingen geëist.  Daarom werd ervoor gekozen om de plafonds te beschermen met PROMATECT®-100 platen van 15 mm (1500 m²) in combinatie met een laag PROMATECT®-H platen van 10 mm (1000 m²) op de vloer waardoor de brandweerstand van boven naar beneden eveneens verzekerd is.

Voor de binnenwanden werd gekozen voor MASTERIMPACT®-RH (ca. 1500 m²).  Deze platen op basis van cement, organische vezels en calciumsilicaat hebben een hoge densiteit en een goede mechanische weerstand.  Ze zorgen in dit geval niet enkel voor een brandweerstand maar ook voor de akoestische isolatie.  De voegen tussen de platen werden afgewerkt met MASTERJOINT®-EC, een voegpasta op cementbasis.

De firma Jos Swinx zorgde voor een perfecte plaatsing en afwerking.