ISO Tisselt

Drie op een rij voor ISO audits in Tisselt

Drie op een rij voor ISO audits in Tisselt 

 

Succesvolle opvolgingsaudits ISO 9001 en 14001 en transitie naar ISO 45001 in Etex Tisselt 

De vorige twee weken stonden voor vele collega’s te Tisselt in het teken van de ISO-audit. Voor ons kwaliteitsmanagementsysteem (ISO 9001) en milieumanagementsysteem (ISO 14001) ondergingen we een opvolgingsaudit. 

Voor ons veiligheids-en gezondheidsmanagementsysteem maakten we de overgang van OHSAS 18001 naar ISO 45001. Dat was dus een dubbele oefening. We moesten de overstap maken naar de nieuwe ISO-norm en ook meteen slagen voor de hercertificatie volgens deze nieuwe norm. 


In deze vreemde Corona-tijden maakte we ook kennis met een nieuwe manier van auditeren. Veel gesprekken en interviews verliepen via digitale tools zoals Teams. Voor een aantal zaken was een bezoek aan de site en dan voornamelijk aan de fabriek noodzakelijk.
 

Het rapport van de afgelopen twee weken oogt mooi. 

  • Succesvolle opvolgingsaudits voor ISO 9001 en ISO 14001 zonder non-conformiteiten 

  • Succesvolle transitieaudit naar ISO 45001 zonder non-conformiteiten 

Waarvoor staat ISO nu precies? 

ISO normen zijn internationale normen voor kwaliteitsmanagement die worden vastgesteld door ISO, de International Organization for Standardization, gevestigd in Genève (Zwitserland). ISO zorgt voor een standaardisatie van abstracte termen als “veilig” en “kwaliteit” door er vaste, meetbare eigenschappen aan toe te kennen. Zo scheppen ze wereldwijd duidelijkheid en uniformiteit.  

Veel internationale opdrachtgevers doen bij voorkeur zaken met ISO gecertificeerde leveranciers of eisen zelfs certificering.  

Lees al het nieuws