Technical Development and Application Engineer

Functie:
De belangrijkste missie is het plannen, initiëren en coördineren van brandproeven, mechanische testen, duurzaamheidstesten en andere, alsook het verwerken van de resultaten van deze testen teneinde nieuwe oplossingen en systemen te kunnen ontwikkelen in antwoord op vragen van de klanten. Dit impliceert onderstaand takenpakket:
- De ontwikkeling van nieuwe innovatieve toepassingen en systemen.
- De coördinatie van zowel bouwtechnische als brandproeven en andere testen, interpretatie van de verslagen  (attesten) en bemerkingen formuleren.
- Uitschrijven van complexer project gebonden technisch advies en ondersteuning van het sales team bij het verwerken van aanbiedingen en offertes.
- Advies verlenen aangaande complexere technisch-commerciële vragen naar gespecialiseerde studiebureaus/voorschrijvers en overige externe partijen.
- Coördinatie van aanvragen van attesten bij geaccrediteerde instanties alsmede de registratie van attesten en goedkeuringen.
- Informeren van collega’s over nieuwe toepassingen en producten tijdens interne technische opleidingen.
- Actieve medewerking verlenen aan externe onderzoeksprojecten.

Profiel :
- Je bent burgerlijk of industrieel ingenieur elektromechanica of bouwkunde en je hebt kennis van de geldende en zich ontwikkelende bouwkundige normen en/of je wil je hier verder in verdiepen..
- Ervaring in een technisch-commerciële functie in een B-2-B omgeving  is een troef.
- Je bent zeer goed tweetalig (Nederlands – Frans) en kan je vlot uitdrukken in het Engels. Duits is een bijkomende troef.
- Je kan goed overweg met de courante office-toepassingen (Word, Excel, Power point,…) en met Autocad. Kennis van BIM is een pluspunt.
- Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk en beschikt over een gezonde dosis assertiviteit.
- Je wil een expert worden en blijven binnen je vak domein.
- Je werkt zeer nauwkeurig en resultaatsgericht. Daarnaast ben je sterk in het plannen en organiseren van je werkvolume.
- Je hebt een pragmatische instelling in combinatie met een klantgerichte houding.
- Je durft initiatief nemen en hebt de reflex om samen te werken.

 

Solliciteer online